Tietoja 31.03.2017 Viimeksi päivitetty: 28.08.2019
Otteita opiskelijoiden ja opettajien kuvaamista hyvistä käytännöistä Quebecin oppilaitoksesta:
1. Respect and Attitude: ammattimainen työ-ja toimintakulttuuri koulun keittiössä– Opettajia kunnioitetaan ja sanotaan ”QuiChef” kun pyydetään tekemään jotain– Opiskelijat olivat perehtyneet etukäteen resepteihin ja valmistukseen
– Työn tekemiseen keskitytään (kännyköitä ei keittiössä, tauolle ei mennä ilman lupaa, opettajalle ei sanota vastaan eikä valiteta)
2. Team work– Kulttuurina oli, että kukaan ei ole yksin mitään, mutta tiiminä pystymme mihin vain– Opiskelijatiimeille annettiin vastuuta keittiössä– Jokainen tiimin jäsen teki sen, mitä vaadittiin ja tiimistä otettiin vastuuta
– Hyvä tiimityöskentely
3. Basics first– Perusosaaminen varmistettiin– Etenemään ei päässyt ennen kuin hallitsi perustaidon esim. veitsen käytön tai jonkin valmistustekniikan
– Hyvälle perusosaamisen pohjalle rakennettiin lisä-oppiminen
4. Nightshifts– Koulun ravintolassa tarjoiltiin myös illallinen– Iltavuoro sopisi joillekin opiskelijoille paremmin kuin aamuvuoro– Voisiko Suomessakin olla järjestettävissä ”iltavuoro”
– Toisi tehoa tilojen ja laitteiden käyttöön
Kokkiopiskelijoiden ja -opettajien hyviä käytäntöjä Québecistä