Loading...

Viime kevään aikana oli viisi SAMIedun matkailualan opiskelijaa työssäoppimassa Fuerteventuralla, Kanarian saarilla. Heidän harjoittelujaksojensa pituus oli 2-6kk ja he työskentelivät eri hotelleissa vapaa-ajan ohjaajina, vastaanottovirkailijoina ja tarjoilijoina. Maaliskuussa englannin opettaja ja kv-vastaava Päivi Uusitalo vieraili kohteessa ohjaamassa opiskelijoita. Vierailun aikana hän tutustui myös välittävän organisaation väkeen, opiskelijoiden työpaikkoihin, ohjaajiin ja asuntoihin. 

Työnantajien kanssa Päivi keskusteli mm. siitä, mitä he odottavat työntekijöiltään sekä suomalaisen ja espanjalaisen kulttuurin välisistä eroista, joihin pitää ehdottomasti tutustua ennen vaihtoon lähtöä. Lisäksi keskusteltiin muista huomioitavista asioista mm. asumisolot, joiden taso vaihtelee ja sopeuduttava erilaisiin työaikoihin ja -tapoihin. Fuerteventuralta on mahdollista löytää työpaikkoja melkein kaikkien alojen opiskelijoille. 

Matkan aikana Päivi kuvasi ja keräsi materiaalia Eurooppalaiset opintopolut, kohti merkittävää osaamista hankkeen Espanjan kulttuurikurssille. 

Valmis kurssi löytyy täältä:


   Suosituimmat