Loading...

Matkan jälkeen

ihanaa olla kotona

Valmistaudu paluushokkiin!

  • Vaihto-opiskeluajan jälkeen oman kulttuurin uudelleen kohtaaminen voi tuntua oudolta: paluushokki tuleekin usein vastaan paljon odottamattomampana kuin vaihdon aikana mahdollisesti koettu kulttuurishokki. Palatessa shokki voi myös olla voimakkaampi kuin vieraaseen kulttuuriin saavuttaessa.
  • Ulkomailla ollessasi olet saanut paljon uusia kokemuksia. Voit kokea muuttuneesi ihmisenä vaihtojaksosi aikana, mutta elämä kotiympäristössä on säilynyt samanlaisena kuin ennen vaihtoasi tai toisaalta kotiympäristö onkin saattanut muuttua odottamattomalla tavalla. Paluuseen kannattaa valmistautua miettimällä, mikä edessä odottaa.
  • Vaihto-opiskelu on ainutlaatuinen elämys, joka avartaa maailmankuvaa. Matka maailmalle ei kuitenkaan pääty vielä siihen, kun palaat takaisin kotiin. Siitä se vasta alkaa.

 

Vaihdon jälkeen

  1. Ota heti paluutasiseuraavana arkipäivänä yhteyttä oman oppilaitoksesi kansainvälisyysvastaavaan ja varaa keskusteluaika hänen kanssaan
  2. Viimeistele matkaraporttisi ja palauta se oppilaitoksesi kansainvälisyysvastaavaavalle
  3. Palauta kaikki paperisi (mm. koulutussopimus ja arviointilomake sekä läsnäolo vaihdossa-lomakekansainvälisyysvastaavalle
  4. Opintojen hyväksilukeminen. Kun palaat vaihdostasi, hoida opintojesi osaamisen tunnistaminen. Huolehdi, että merkintä tulee oppilashallinto Osaamisen tunnistaminen tapahtuu lopullisten, vaihdon aikana suoritettujen opintojen perusteella. Hoida tämä asia kuntoon kv-vastaavan tai tutor opettajasi kanssa.
  5. Sovi omien opettajiesi kanssa aikajolloin voit kertoa kokemuksistasi oman ryhmäsi tai muille opiskelijoillle.

vaihdon jälkeen

 

Kotikansainvälistyminen

Hae lähtötuutoriksi

  • Apusi vaihtoon lähteville opiskelijoille on tervetullutta! Lähtötuutorina toimit arvokkaana tukena muille opiskelijoille ja pääset jakamaan heidän kanssaan maailmalla oppimasi viisaudet. Lähtötuutorin tehtäviin kuuluu muun muassa vaihtokertomuksen tai vaihtoblogin tekeminen ja omaan vaihtokohteeseesi lähtevien opiskelijoiden tuutorointi lähtöorientaatiossa. Lähtötuutoriksi voivat hakea kaikki vaihdossa olleet opiskelijat.

Tutustu oppilaitokseesi saapuviin vaihto-opiskelijoihin

  • Apuasi tarvitaan myös saapuvien kansainvälisten opiskelijoiden tuutorina. Kv-tutorit auttavat lukukauden alussa omaan oppilaitokseen saapuvia vaihto-opiskelijoita Kysy lisää KV-vastaavaltasi.

kotikansainvälistyminen