Loading...

HANAKO-verkoston tämänkeväinen Japani-seminaari järjestettiin Oulussa 12.5. Oulun seudun ammattiopisto on vuonna 2010 aloitetun verkoston yksi uusista partnereista, ja se otti hienon aloituksen kokoamalla verkostopartnerit sekä vieraat Japanista ja paikallisista yrityksistä saman pöydän ympärille keskustelemaan yrittäjyydestä Suomessa ja Japanissa.

Hanako.jpg

Ryhmäkuva Oulusta, kuva: Emmi Mikkilä

HANAKO-verkoston tavoitteena on Suomen ja Japanin välisen työelämälähtöisen vastavuoroisen yhteistyön kehittäminen. Verkosto on kasvanut vuodesta 2010 ja yhdistää Suomessa 11 ammatillisen koulutuksen järjestäjää sekä yhden julkisen ja kolme yksityistä yritystä Hanako -networkin kotisivut. Omnia on toiminut alusta lähtien verkoston koordinaattorina. Hankkeessa ovat mukana työelämäpartnerit Kirkkonummen kunnan varhaiskasvatus ja Tampereen kaupunki; yksityiset Dementiakoti Villa Tapiola, Alasin Media oy, KH Japan Management OY ja Pilke päiväkodit OY. Japania edustavat oppilaitosten (Sapporon Koen Gakuen, Suzuki Academy ja Tatsuzawa Gakkan Group) lisäksi Ryusei Fukushikay Group, Twelve Nine, Jinpuu, Yuno Institute for Children’s Welfare, Worker Bee. Työelämäpartnerit ovat aidosti mukana työryhmissä kehittämässä koulutuksia, opetusmateriaalia ja menetelmiä. Yhteistyö tukee ammatillisen koulutuksen perustehtävää vastata opiskelijoiden ja työelämän osaamistarpeisiin ja antaa henkilöstölle mahdollisuus itsensä kehittämiseen. Vastavuoroisia työssäoppimisjaksoja ja asiantuntijoiden työelämäjaksoja järjestetään suomalaisissa ja japanilaisissa yhteistyöyrityksissä. HANAKO-verkosto on tukenut jopa 102 opiskelijan työssäoppimisjaksoa ja 105 asiantuntijan Japani-vierailua. Omniasta on lähtenyt Japaniin 16 opiskelijaa ja 12 opettajaa.

Omnia on ollut mukana av-median, viher-, vaatetus-, kokki- ja sosiaali- ja terveysalan työryhmien toiminnassa. Verkoston työryhmissä kehitetyt uudet kurssit (Hyvä terveys – parempi mieli; Muistot tarinoina; Hyvinvointiteknologia; Digiportfolio) löytyvät HANAKO-verkoston verkkosivuilta. Parhaita verkoston sanansaattajia ovat Japanissa käyneet opiskelijat ja opettajat – heidän raporttinsa ja bloginsa innostavat seuraaville jaksoille (http://www.hanako-network.com/alakohtaiset/). Keskusteluissa auttaa suomi-englanti-japani -kuvasanakirja.

Verkoston partnereiden tavoitteena on kehittää mielekkäästi opetuksen sisältöjä ja oppimisympäristöjä työelämän tarpeiden mukaan niin, että ne antavat opiskelijalle valmiudet siirtyä valmistumisen jälkeen kansainvälistyvään ja monikulttuuriseen työelämään. Japanilaisen pääpartnerin Ryusei Fukushikain edustaja Kayoko Fujimoton tarina yritteliäästä kotirouvasta keskisuuren yrityksen johtajaksi innostaa hanakolaisia ottamaan askelia Japanin polulla. Lue lisää tästä. Japani-seminaari päätyi HANAKO-verkoston tunnussäveleen.

Tutustu verkoston toimintaan ja materiaaliin
www.hanako-network.com
https://finvet.fi/fi/hanako
Facebook-ryhmä Hanako-Network, Instagram: @hanakonetwork ja Twitter #finvet ja #hanakonetwork


   Suosituimmat