Loading...

Espoon Omniassa (Kirkkokatu 16) järjestetään Polkuja Aasiaan -päivä perjantaina 18.5. klo 9:30-14:00.

Kyseessä on uudenlainen koulujen kansainvälisyystapahtuma, jossa esillä on Japanin lisäksi Kiina, Intia ja Korea. Tapahtumaa on järjestämässä useita kansainvälisyysverkostoja lukioista, peruskouluista ja ammattioppilaitoksista. Opiskelijat ovat tärkeässä roolissa tapahtumajärjestelyissä. Tapahtuman osanottajat pääsevät kokemaan makupaloja eri Aasian maiden kulttuureista. Tarjolla on esitelmiä, ständejä, visailuja ja kisailua. Kaikkiin esillä oleviin maihin on suomalaisilla oppilaitoksilla yhteyksiä, ja japania ja kiinaa voi Suomessa opiskella jo monissa kouluissa.

Japani-nurkkauksessa voi opetella kirjoittamaan nimensä japaniksi, kokeilla kalligrafiaa ja origamin taittelua, osallistua syömäpuikkojen käsittelykisaan, kirjoittaa haiku-runoja, kuunnella minkälainen musiikki on japanissa suosittua tällä hetkellä, ja opetella pelaamaan Pokémon-korttipeliä. Japanissa kulttuurivaihdossa olleet nuoret kertovat kokemuksistaan Japanin työelämässä, ja Japanissa itsenäisesti matkustelleet lukiolaiset kertovat miten he suunnittelivat ja totetuttivat matkansa.

Lisäksi siellä ovat vielä Kiina, Korea ja Intia-nurkkaukset!

Tapahtumaan ovat erittäin tervetulleita esimerkiksi koululaisryhmät, ja koulujen kansainvälistymisestä kiinnostuneet henkilöt. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Tervetuloa, ja ota kaverikin mukaan!

Ulla Saari
Ippo-hankkeen koordinaattori
Rajamäen lukio


   Suosituimmat