Loading...

 

Henrikin tarina huippuosaajaksi

HULA:n avulla huippuosaajaksi

”Singaporen jälkeen kiinnostuin enemmän opinnoista ja aloin hankkia tietoa uusista asioista. Nyt yritän joka päivä lukea vähintään puoli tuntia esim. itsensä kehittämisestä.” Henrik elokuussa 2018
Marraskuussa 2017 opiskelijani Henrik sai mahdollisuuden seitsemän muun opiskelijan kanssa osallistua ensimmäiselle HULA-verkoston opiskelijavaihtomatkalle ITE Collegeen Singaporeen. Tämä opintomatka oli Henrikille kokemus, joka antoi hänelle sysäyksen panostaa opiskeluun ja oman osaamisensa kehittämiseen, niin, että noin vuoden kuluttua matkasta hän suoritti Huippuosaajana toimiminen - tutkinnon osan.
ITE-collegessa opiskelijat pääsivät mukaan luokkaopetukseen paikallisten opiskelijoiden kanssa ja sosiaalisena ja positiivisena ihmisenä Henrik ystävystyi heidän kanssaan todella nopeasti ja vietti vapaa-aikansa heidän kanssaan, niin kuin kaikki muutkin suomalaisopiskelijat. Opiskelijoiden kielitaito tarttui, kulttuurien tuntemus kohentui, luottamus omiin kykyihin vahvistui sekä koulussa että suurkaupungin vilinässä ja he verkostoituivat ja saivat toivottavasti elinikäisiä, uusia ystävyyssuhteita. Kahden viikon jälkeen takaisin kouluun palasi iloisia ja monta kokemusta rikkaampia opiskelijoita.

 

9FD9775A BBDB 4777 9D6F D74A8EBEEAD2


Koska olin nähnyt Henrikin rohkeuden ja sulavuuden uusissa tilanteissa, suosittelin keväällä 2018 häntä hakemaan työssäoppimispaikkaa yrityksestä, joka tekee pääosin ulkomaan kauppaa ja etsii aktiivisesti uusia asiakkaita ja jälleenmyyjiä ympäri maailmaa, esimerkiksi Intiasta ja Aasiasta. Henrik sai paikan yrityksestä ja tarttui rohkeasti työhön alusta alkaen. Hän pääsi nopeasti sisään yrityksen toimintatapoihin; hän kartoitti potentiaalisia asiakkaita eri puolilta maailmaa, oli sekä puhelimitse että sähköpostilla yhteydessä heihin, osallistui tarjousten tekemiseen ja hänen yhteydenottonsa johtivat myös konkreettisiin kauppaneuvotteluihin.
Koska työssäoppimisjakso sujui monipuolisissa työtehtävissä erinomaisesti, tarjoutui hänelle tilaisuus syventää osaamistaan myös kesätöissä. Siinä vaiheessa otimme myös uuden tavoitteen, Huippuosaajana toimiminen-tutkinnon osan suorittaminen syksyllä 2018.
HULA:n mahdollistaneen Singaporen-matkan ja hyvin sujuneen työssäoppimisjakson Henrikin opiskelumotivaatio oli kasvanut selvästi ja hän hakeutui keväällä 2018 myös ns. Motari-opintoihin. Motari on Salpauksen ja Lahden ammattikorkeakoulun yhdessä kehittämä toimintamalli, jonka avulla Salpauksen opiskelijat voivat suorittaa tietyn Lahden ammattikorkeakoulun opintokokonaisuuden ja joka huomioidaan osana heidän Liiketalouden perustutkintoaan. Motari-opinnot tarjoavat myös tilaisuuden päästä sujuvasti jatko-opintoihin perustutkinnon suorittamisen jälkeen.

 

3703419C CEBB 4206 9F4B 4FDF1A9274E6

 

Kesällä 2018 Henrik ja muut opiskelijat saivat jo vieraita Singporesta, kun uudet singaporelaiset ystävät tulivat Suomeen tervehtimään opiskelijoitamme ja tutustumaan maahamme. Ja koska Suomessa tuntui olevan niin paljon nähtävää ja koettavaa, tulivat he syksyllä Suomeen jo uudemman kerran.

 

henrik 1henrik 2

 

Syyskuun loppuun ajoittui myös Henrikin Huippuosaajana toimiminen - tutkinnon osan arviointi. Arviointiin osallistuneen yrityksen kansainvälisestä kaupasta vastaavan päällikön mukaan Henrik on toiminut ammattimaisesti, tavoitteellisesti ja aktiivisesti itseään kehittäen tavalla, joka ei liene tyypillistä ihan jokaiselle 17-vuotiaalle nuorelle.