Loading...

Intia

Kuva: Nelli, Yrkes Akademi

Verkoston piirissä on pohdittu mahdollisuuksia pitää yllä opiskelijoiden ja henkilöstön kansainvälistymisen motivaatiota ja erityisesti Intia-tietoutta koko tämän korona-ajan, jolloin matkustus ja todelliset ulkomaan vaihtojaksot eivät voi toteutua.

Vaihtoehtoja on löydettykin. Olemme tarkastelleet valmennusmateriaaliamme ja näillä sivuilla olevia matkakertomuksia ja suunnitelleet aineiston päivitystä. Kutsumme Teams-yhteyksiin yhteistyökumppaneitamme sekä Intiassa että Suomessa, haastattelemme täällä asuvia intialaisia niin työelämään, kulttuuriin kuin maan tapoihinkin liittyen. 

Uusia kumppaneita Suomessa voisivat olla vapaaehtoistoimijat kuten Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry - Finnish Branch of Service Civil International (www.kvtfinland.org) ja Allianssin nuorisovaihto / Allianssi Youth Exchanges (www.nuorisovaihto.fi, www.facebook.com/nuorisovaihto). Molemmilla on toimintaa, joka voisi olla hyvä lisä ammatillisten oppilaitosten kansainvälistymiseen ja monikulttuurisuusosaamisen kasvattamiseen, esim. työpajoja, luentoja, tiedotusmateriaalia).

Haastattelin virtuaalitoimintaamme varten Markku Lemmettyä, joka on Suomi-Intia-Seuran puheenjohtaja. Tietoa seuran toiminnasta löytyy näistä kanavista: http://www.suomiintiaseura.fi/ ja https://www.facebook.com/groups/suomiintiaseura.

Omassa toiminnassamme voimme hyödyntää seuran tarjoamia palveluja monin tavoin: osallistumalla seuran tapahtumiin, etsimällä haastateltavia, kouluttajia tai luennoijia seuran laajojen verkostojen piiristä, kutsumalla seuran edustajan toteuttamaan työpajan, kurssin tai Intia-tietoiskun omaan oppilaitokseen tai hankkimalla Intiaa koskevaa materiaalia, jota parhaiten saa suoraan Intian suurlähetystöstä (https://www.indembhelsinki.gov.in/index.php ). Jo 70-vuotias seura toimii kulttuurisiltana Suomen ja Intian välillä ja on mukana mm. Matkamessuilla toukokuussa 2021 ja järjestää perinteisen Intia-päivän Rautatientorilla Helsingissä 22.8.2021.

Uskon, että löydämme parhaiten sanavalmiita Intia-asiantuntijoita virtuaaliaineistoamme varten omasta lähipiiristämme. Maassa olevat intialaiset kaipaavat kontakteja meihin suomalaisiin, ja tässä siihen tarjoutuu hyvä mahdollisuus. Lähes kaikissa verkoston oppilaitoksissa opiskelee intialaistaustaisia nuoria ja aikuisia, jotka osaavat antaa meille hyvää perehdytystä omaan maahansa. Se tieto tulee vielä tarpeeseen, kun taas voimme valmistella todellisia Intian jaksoja.

Verkostolla on suunnitteilla Avaimet Intiaan -webinaari alkuvuonna 2021, jolloin esittelemme kuluvan syksyn työn tuloksia haastattelujen ja puheenvuorojen muodossa.

Toivotan sitkeyttä ja intoa pitää yllä opiskelijoidenne kannustusta ja motivaatiota kansainvälistymiseen. Voimia kaamokseen!

Aino Malin