Loading...

TYÖSSÄOPPIMASSA SHANGHAISSA 26.3.-25.4.2018

 

Finland 100 in China-projektin toinen neljän viikon mittainen opiskelijavaihto Shanghaihin alkoi 26.3.2018. Ryhmämme on pieni  ja kompakti eli kuusi opiskelijaa ja heidät Shanghaihin vienyt opettaja. Mukana on kolme datanomiopiskleijaa (Kpedu, Jedu ja Redu) , kaksi matkailualan opiskelijaa (Redu) ja merkonomiopiskelija ( Pointcollege).

Ennen varsinaisen työssoppimisen alkua vietimme yhden päivän (28.3.) meidän yhteistyökoululla Shanghai Industry and Commerce Foreing Languages School. Kuulimme mielenkiintoisia luentoja Kiinan kulttuurista ja kielestä sekä opiskelimme Taijita ja kiinalaista teekulttuuria lerning by doing-menetelmällä.

Koulu on järjestänyt tälläkin kertaa jokaiselle suomalaisopiskelijalla kaksi kiinalaisystävää, joiden kanssa tavataan pari kertaa viikossa ja käydään yhteisillä retkillä ja vierailuilla. Tämä on hieno juttu; kulttuurien välistä kanssakäymistä nuorilta nuorille. Opiskleijat ovat pääasiassa työssäoppimassa, mutta käyvät kerran viikossa koululla opiskelmassa kieltä. Yhteyttä kiinalaiskavereiden kanssa pidetään Wechatilla.

Opiskelijoiden työssäoppimispaikat Shanghaissa  ovat vuosien mittaan vaihtuneet suomalaisyrityksistä kv-ja kiinalaisyrityksiksi. Tänä vuonna työssäoppimispaikkoina ovat Finnish business council Shanghai (FBCS), Britannica Shanghai international school, Classic travel, Country holidays travel ja uusimpana Shanghai textile group.

Suomalaisopiskleijat pitävät lisäksi Shanghain yhteistyökoululla Suomi-esitelmiä ja toimintapäiviä. Finland 100-hengessä.

Pääsiäinen jäi meiltä tänä vuonna ”väliin”. Shanghaissa pääsimme kuitenkin tutustumaan kansallisen vapaapäivän Qingmingin ( tombsweeping day) 5.4. viettämiseen ja traditioihin. Yrityksestä riippuen työntekijöillä oli lomaa 5.4., 5-6.4. tai  5.-7.4., joilloin su 8.4. oltiin töissä.

Toinen opettaja menee Shanghaihin 14.4. ja hoitaa arvioinnit ja saattaa opiskleijat takaisin Suomeen.

 

 

 

 

 

2018 Kiinalainen puutarha 1             2018 Nánjīng Lù

 2018 Shanghain maamerkit

 

 

 

 


   Suosituimmat