Loading...

Hyvät käytännöt

Kaikki Kanadaan lähtevät opiskelijat ja opettajat sitoutuvat etsimään vähintään yhden hyvän käytännön, jonka he haluavat jakaa muille. Ne voivat olla opettamiseen, oppimiseen, arkipäivän elämään tai ammattiin liittyviä asioita tai ideoita, joista Suomessakin voisimme ottaa oppia

HAIRDRESSER STUDENT IN MITT, WINNIPEG, CANADA ”The whole country (Finland) would easily profit from the kind of open and positive attitude and atmosphere that I experiencedin Winnipeg, Canada.Everything would be so much easier and nicer in schools, working places and usual everyday life, if it was easier to approach other people and they had more open attitudes towards new people and things. We should get rid of the typical Finnish restrictions and prejudices.” ”Positivity and smiles are contagious, so they should be used more often!”   GOOD PRACTICES REPORTED BY A COOKERY TEACHER- Working techniques- Quality instead of quantity- Using raw materials with great care; always knowing what has to be done and in which order- Using local, natural raw materials, suchas herbsand plantsTeacher of Restaurant Cooks, visiting École Hôtelière de l'Outaouais, Québec   COOKERY STUDENTS’ VIEWS FROM QUÉBEC“Give people some light and they shine it back”- Stricter rules and conduct of ...

Malli hyvien käytäntöjen verkkolomakkeesta

Otteita opiskelijoiden ja opettajien kuvaamista hyvistä käytännöistä Quebecin oppilaitoksesta: 1. Respect and Attitude: ammattimainen työ-ja toimintakulttuuri koulun keittiössä– Opettajia kunnioitetaan ja sanotaan ”QuiChef” kun pyydetään tekemään jotain– Opiskelijat olivat perehtyneet etukäteen resepteihin ja valmistukseen– Työn tekemiseen keskitytään (kännyköitä ei keittiössä, tauolle ei mennä ilman lupaa, opettajalle ei sanota vastaan eikä valiteta)   2. Team work– Kulttuurina oli, että kukaan ei ole yksin mitään, mutta tiiminä pystymme mihin vain– Opiskelijatiimeille annettiin vastuuta keittiössä– Jokainen tiimin jäsen teki sen, mitä vaadittiin ja tiimistä otettiin vastuuta– Hyvä tiimityöskentely   3. Basics first– Perusosaaminen varmistettiin– Etenemään ei päässyt ennen kuin hallitsi perustaidon esim. veitsen käytön tai jonkin valmistustekniikan– Hyvälle perusosaamisen pohjalle rakennettiin lisä-oppiminen   4. Nightshifts– Koulun ravintolassa tarjoiltiin my...