Loading...

Otteita opiskelijoiden ja opettajien kuvaamista hyvistä käytännöistä Quebecin oppilaitoksesta:

1. Respect and Attitude: ammattimainen työ-ja toimintakulttuuri koulun keittiössä
– Opettajia kunnioitetaan ja sanotaan ”QuiChef” kun pyydetään tekemään jotain
– Opiskelijat olivat perehtyneet etukäteen resepteihin ja valmistukseen
– Työn tekemiseen keskitytään (kännyköitä ei keittiössä, tauolle ei mennä ilman lupaa, opettajalle ei sanota vastaan eikä valiteta)

 

2. Team work
– Kulttuurina oli, että kukaan ei ole yksin mitään, mutta tiiminä pystymme mihin vain
– Opiskelijatiimeille annettiin vastuuta keittiössä
– Jokainen tiimin jäsen teki sen, mitä vaadittiin ja tiimistä otettiin vastuuta
– Hyvä tiimityöskentely

 

3. Basics first
– Perusosaaminen varmistettiin
– Etenemään ei päässyt ennen kuin hallitsi perustaidon esim. veitsen käytön tai jonkin valmistustekniikan
– Hyvälle perusosaamisen pohjalle rakennettiin lisä-oppiminen

 

4. Nightshifts
– Koulun ravintolassa tarjoiltiin myös illallinen
– Iltavuoro sopisi joillekin opiskelijoille paremmin kuin aamuvuoro
– Voisiko Suomessakin olla järjestettävissä ”iltavuoro”
– Toisi tehoa tilojen ja laitteiden käyttöön

 

Kokkiopiskelijoiden ja -opettajien hyviä käytäntöjä Québecistä