Loading...

Go Global-verkosto järjesti 10-vuotisjuhlaseminaarin Seinäjoella 12.2.2020, ja paikalla Apila-kirjastossa oli yli 80 osallistujaa ympäri Suomea - ja myös tärkeitä kutsuvieraita verkoston kumppaniorganisaatioista Tansaniasta, Nepalista (EPSA - Entire Power in Social Action) ja Namibiasta (KAYEC ammatillinen oppilaitos).

terhi

SEDUn kv-suunnittelija ja Go Global -verkoston koordinaattori Terhi Haapala kertoo verkoston toiminnasta.

Seminaarin pääpuhujana toimi Madventuresista tunnettu Riku Rantala. "Se, että oppii maailmasta voi olla arvokkain investointi, onka voi tehdä," Riku kiteytti puheenvuorossaan. Seminaarin ohjelmassa oli myös puheenvuoroja kansanedustajalta, Opetushallitukselta, Go Global -verkoston vaihtojaksoilla olleilta opettajilta ja opiskelijoilta, sekä upeita tanssi- ja musiikkiesityksiä Etelä-Pohjanmaan opiston opiskelijoilta.

Riku Rantala

Riku Rantala puhui kansainvälistymisen eri ulottuvuuksista, rajojen rikkomisesta ja uskalluksesta.

EPSA

Nepalilainen Sangita Pant on perustanut EPSA-kansalaisjärjestön, joka kehittää vammaisten naisten toimeentulomahdollisuuksia Katmandussa. Mukana myös EPSAssa vapaaehtoisena toiminut, Luksiasta valmistunut opiskelija Outi Ketonen sekä heitä haastattelemassa Luksian kansainvälisyyskoordinaattori Riikka Suhonen.

Laurent Kingazi

Laurent Kingazi kertoo organisaatiostaan, joka tekee vammaistyötä Lushotossa, Tansaniassa.

 Nelson

Nelson Prada, KAYEC -oppilaitoksen johtaja esittelee ammatillista koulutusta Namibiassa ja tarpeita yhteistyölle.

Seminaarin ohjelma: www.sedu.fi/keva10

Lue SEDUn haastattelu Carlosista, seminaarissa puhuneesta lähihoitajaopiskelijasta, joka oli Go Global-verkoston kautta vaihtojaksolla Ugandassa.

Lue SEDUn juttu seminaarista ja Riku Rantalasta.