Loading...

maisema

 

Ammatillisen koulutuksen kansainvälisyysverkostot ja verkostotoimijat kokoontuivat Leville 3.-5.4.2017. Seminaari toteutettiin yhteistyössä OPH:n ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kanssa. Seminaarissa toimijat kuulivat mm. ammatillisen koulutuksen ja kansainvälisen toiminnan kehityssuunnista.

Kalle Nieminen Sitrasta kävi läpi maailman megatrendejä, jotka vaikuttavat myös ammatilliseen koulutukseen. Osaamisperusteisuus ja osaamisen tunnistamisen merkitys kasvaa tulevaisuudessa enemmän ja enemmän. 

IMG 1525IMG 1527IMG 1533IMG 1534IMG 1538IMG 1542IMG 1582

Tulevaisuustutkija Ilkka Halava pohti kansainvälisen oppimisen tulevaisuutta. Tulevaisuudessa tylsät, vaaralliset ja likaiset työt siirtyvät koneiden hoidettavaksi, jolloin automaattisesti työn luonne muuttuu perustavanlaatuisesti. Ilkan mukaan erityisesti kaikki tylsä muuttuu digitaaliseksi. Onko tulevaisuudessa juuri syntyneellä lapsella sosiaaliturvatunnuksen lisäksi myös Y-tunnus?

Seminaarissa lanseerattiin myös kansainvälisyysstrategioiden virkistystyökalupaketti Mika Saarisen ja Lauri Tuomen toimesta. 

Lisäksi seminaarissa kuultiin lukuisia mielenkiintoisia esityksiä ajnakohtaisista aiheista ammatillisen koulutuksen kansainvälisyyteen liittyen ja tehtiin Pop-Up ideointia ja kehitystyötä ammatillisen koulutuksen reformin ja kansainvälisyyden teemoissa. 

Seminaarin ohjelman löydät tästä.

Seminaarin esitysmateriaalit löytyvät alta:

Hanna Autere: Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen kansainvälisyyden kehittämisestä

Kalle Nieminen: Megatrendit & Ratkaisu 100Suomi pärjää vain osaamiselle

Mika Saarinen, Lauri Tuomi: Kansainvälisyysstrategian virkistys –työkalujen lanseeraus

Hanna Autere, Riitta Karusaari: KV-verkostojen toiminnan kehittäminen reformissa Pop upideat ja innovaatiot

Riitta Karusaari: Pop-up -pohdinnan koonti