Loading...

Mira Heikura MATKARAPORTTI
Ammattiopisto Lappia 1.6.2016

YHTEISVALMENNUSMATKA PIETARI
VENÄJÄVERKOSTO

Aika 18. – 22. 4. 2016

Osanottajat Venäjä verkostoon kuuluvien oppilaitosten 20 opiskelijaa palvelualoilta ( matkailu, hotelli- ja ravintolapalvelut, liiketalous, sosiaali ja terveys) .

Ryhmän vetäjät Riitta Mielonen ja Juha Kärkkäinen Ekami
Mira Heikura AO Lappia

Ennen matkaa Riitta Mielonen ja Auli Haapajärvi antoivat ohjeita viisumin hankintaa, matkaan valmistautumiseen ja Pietarin matkaohjeita

Matkustaminen Pietariin matkustimme Allegrolla, Pietarissa metrossa, linjabussilla ja sightseening bussilla.

Majoittuminen Hotelli IBIS, Moskova-metroaseman lähellä

Oppilaitoksessa Valmennusmatkan ensimmäinen päivä maanantai meni matkustamiseen, majoittumiseen, käytänteisiin ja lähiympäristöön tutustumiseen.
Tiistai aamuna siirryimme kävellen yhteistyökouluun ” College of Constructing and Urban Management” jossa meidät otti vastaan Mariia Nosova. Hän antoi tiistaina ja keskiviikkona ryhmälle venäjän kielen opetusta, piti esityksen Venäjästä ja sen suurimmista kaupungeista sekä venäläisestä kulttuurista. Koululla oli myös venäläisten ja suomalaisten opiskelijoiden tapaaminen.

Matkan osanottajat College of Constructing Works and Urban Management edustalla. Edessä oikealla Mariia Nosova

Kieli- ja kulttuuriopinnoissa

Torstaina vierailimme ravintola-alan oppilaitoksessa jossa opiskelijat ja opettajat esittelivät toimintaansa.

Nähtävyyksiä Sightseeing kierroksella näimme kaupunkia ja vierailimme Iisakin kirkossa.
Päivien aikana vierailimme myös Eremitaasissa, Jänissaaressa Pietari-Paavalin linnoituksella ja Pietari pienkoossa näyttelyssä.

Eremitaasissa oppaan johdolla

Opiskelijoiden kommentteja matkasta
” Hyvä reissu. Sai tutustua uusiin ihmisiin. Opin uusia asioita Venäjästä ja venäläisistä. ”
” Kaikki oli todella ystävällisiä ja otti meidät hyvin vastaan. Kaupunki on todella kaunis ja helppo tutustua historiaan ja museot on todella mahtavia paikkoja. Kaikin puolin kaunis ja hieno paikka. Suosittelen”
” Reissulla sai paljon uusia ihania tuttavuuksia ja kokemuksia. Ennakkoluulot Venäjästä karisivat tällä reissulla pois.”
”Käsitys Venäjästä muuttui positiivisesti”
” Reissusta jäi todella hyviä muistoja! Tutustuin aivan mahtaviin ihmisiin ja sain nähdä upeita paikkoja. Tänne täytyy tulla toistekin :)”

Yhteenveto Matka toteutui ohjelman mukaisesti. Matka antoi osanottajille kieli- ja kulttuurikylpyä, tietämys Pietarista lisääntyi.

Lounaalla ennen kotimatkaa Worakamon ja Terhi Sammosta

Matkustamista metrossa